Vészhelyzeti csomag külföldre költözés esetén

Mindenki úgy képzeli, hogy ha majd elmegy külföldre, ott fog élni, ott fog dolgozni, akkor minden tökéletes lesz. Elképzelik a nagy fizetést, a temérdek holmit, amit meg tudnak majd vásárolni, és úgy egyáltalában a nélkülözés nélküli életet.

Azonban előfordul, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt előre várjuk. Sokszor nem kapunk akkora fizetést, amekkorát előre gondolnánk, a minimálbérből pedig a rezsit és a házbért kifizetve nem is marad valami sok. Persze ez még mindig a jobbik eset, hiszen a külföldre költözési láznak köszönhetően már nagyon sokakat át is vertek a magukat munkaközvetítőknek kiadók. Nem egy-két emberrel esett meg, hogy kijutott külföldre, ahol mint kiderült, nem várta senki és semmi sem. Bár ezt nem szabad általánosnak vennünk, és ha elég körültekintőek és óvatosak vagyunk, akkor nem valószínű, hogy megtörténik velünk, mégis érdemes egy olyan csomagot összeállítanunk, mely kisegít minket ilyen esetben.

Elsősorban, ami a legfontosabb, hogy sehová se induljunk el úgy, hogy ne legyen nálunk elég pénz a hazaútra! Ha van erre félretett pénzünk, akkor nem bírunk ott maradni sehol sem. Ehhez azonban az is kell, hogy nálunk legyenek az okmányaink. Ez tehát a második tétele a vészhelyzeti csomagunknak, mellyel együtt arra is oda kell figyelnünk, hogy soha semmilyen körülmények között ne adjuk ki a kezünkből a hivatalos dokumentumainkat. Ha valahol szükség van rájuk, akkor is csak fénymásolatot adjunk oda!

csomag külföldre, költözés külföldre, csomag szállítsa külföldre, külföldi költözés

Legyen a csomagunkban még egy összeállítás a legfontosabb címekkel! Ebben szerepelhetnek az otthoni hozzátartozóink, barátaink címei, a külföldi munkáltató címe, külföldi lakhatás címe, de mindenképpen legyenek köztük a külképviseletek címei is. Ezzel együtt telefonszámokkal is rendelkeznünk kell! Ha már telefonszámoknál tartunk, akkor tájékozódjunk még előre a célország segélyhívószámairól is! A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők számát minden esetben tudnunk kell. Amennyiben alkalmaztunk nemzetközi költöztető céget is, akkor az ő elérhetőségeiket is tudnunk kell, ha bármi probléma adódna. (Nemzetközi költöztető céget találhat a www.nemzetkozikoltoztetok.eu-n.)

Utolsóként pedig rakjunk el a csomagunkba különféle gyógyszereket is. Ez mindenképpen jól jöhet, ha van nálunk. Legyen köztük fájdalomcsillapító, lázcsillapító, hasmenés elleni szer, de rakjunk közéjük gézt, fáslit és fertőtlenítőszert is.

Ha ezt a csomagot így előkészítjük, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden eshetőségre fel vagyunk készülve, és nem lesz olyan slamasztika, amiből ne tudnánk kikeveredni.

Szólj hozzá!