Hogyan könnyítsük meg a nemzetközi költözést?

A költözés mindig rengeteg kérdést felvet. Elsősorban is azt, hogy mi legyen a holminkkal. Ha pedig ez a költözés külföldre történik, akkor ez a kérdés sokszorosan is megjelenik, hiszen míg egy belföldi költözés esetén rengeteg fuvarozó közül választhatjuk ki azt, amelyikkel elszállíttatjuk a bútorainkat, addig, ha nemzetközi költözésről van szó, már nem biztos, hogy ugyanilyen könnyen találunk megfelelő vállalkozót. Ez nem is meglepő, hiszen a külföldre való fuvarozás esetében más engedélyek kellenek, nem beszélve arról, hogy sokkal nagyobb távokat is kell megtenni. Ezek fényében a legtöbben egy nemzetközi költözés esetében viszik azt, ami bőröndökben is elvihető, és otthon hagyják azt, ami nem. Sajnos azonban így az akár évek alatt összegyűjtött és összespórolt tárgyaink, bútoraink, díszeink a semmibe vesznek, hiszen, ha hosszabb távra, vagy akár örökre megyünk el, ezeket már nem tudjuk használni, és kezdhetjük a gyűjtögetést az elején.

nemzetközi költöztetők, nemzetközi költöztetés, költözés külföldre, külföldre költözés

Jó hír azonban, hogy ha mégis ragaszkodnánk a már meglévő bútorainkhoz vagy nagyobb tárgyainkhoz, találhatunk olyan költöztetőt, aki legyen szó bármilyen országról vagy kontinensről, tud rajtunk segíteni. Persze, ne legyenek tévképzeteink, az ilyen szolgáltatásért ugyanis nyilván jóval magasabb összegeket kell kifizetni, mint egy belföldi költöztetésért. Azok pedig, akik már alapban is a jobb életért és jobb fizetésért hagyják el az otthonukat, nem feltétlenül rendelkeznek olyan tőkével, amellyel az effajta költöztetést finanszírozni tudnák. Azonban, ha mégis gyűjtünk és szánunk erre, akkor a költöztetésen kívül sok egyéb szolgáltatást is magunkénak tudhatunk, melyek nagyban meg fogják könnyíteni a külföldre költözésünket. Sok cég ugyanis feltérképezi számunkra az úti célunkat, megkeresi a gyermekeink számára az iskolákat vagy óvodákat, de akár az új lakásunk megtalálásában is a segítségünkre lehet. Mindezek pedig kétségtelenül megkönnyítik az új helyre való beilleszkedésünket is. Hiszen lássuk be, hogy ha már csak a megszokott bútoraink ott vannak mellettünk, akkor mindjárt otthonosabban érezzük majd magunkat, és kevésbé érezzük a számkivetettséget.

Tehát amennyiben külföldre költöznénk, gondolkozzunk el a nemzetközi költöztetés lehetőségén is, hiszen bár lehet, hogy magasabb összegeket is ki kell fizetnünk érte, de amit kaphatunk cserébe, az akár nagyon meg is érheti. Hiszen miért is ne szeretnénk megkönnyíteni a dolgunkat egy amúgy is megterhelő külföldi költözés esetén?

Szólj hozzá!