Költözés külföldre? De milyen áron?

Manapság már egyre népszerűbb a külföldre költözés témája. Egyre többen hagyják hátra a megszokott életüket egy jobb reményében. Egyre többen gondolják úgy, hogy ha elindulnak egy másik országba, akkor minden egy csapásra rendbe jön, és nélkülözés nélkül élhetnek tovább. Azonban fontos tudni, hogy azért külföldön sem minden fenékig tejfel, főleg nem egy külföldi számára. (Ahogy te sem szereted, ha egy külföldi jön be az országodba, és munkát kap, úgy a másik országban sem fognak szeretni téged.)

Persze általában más európai országokban magasabbak az átlagfizetések. Ugyanazért a munkáért sokkal többet kapunk kézhez. De vajon az a pénz ugyanannyit ér, mint nálunk? Nem feltétlenül. Így hát vegyünk számításba mindent! Elsősorban is, ha külföldre megyünk, már biztos, hogy albérletet kell fizetnünk, és vélhetően az életünk végéig, hiszen azokból a minimálbérekből ott házat nem vesz senki. És egy albérlet azért nem annyiba kerül ott, mint itthon. Ezzel együtt a rezsi összege is jóval magasabb lesz. Persze a legtöbb esetben ezek kifizetése után is bőven marad pénzünk. Megvehetjük magunknak a szupermarketek ételeit, italait, sőt, valószínűleg elég gyorsan szerezhetünk be bizonyos elektronikai termékeket is. Viszont, ha ezt szeretnénk, akkor pedig nem biztos, hogy azt már megengedhetjük magunknak, hogy beüljünk egy étterembe, vagy sörözőbe, és ott fogyasszunk valamit. És különben is, kivel is ülnénk be, ha minden barátunk és ismerősünk itthon van?

nemzetközi költöztetők, nemzetközi költöztetés, költözés külföldre, külföldre költözés

Fontos tudnia mindenkinek, hogy ha el is helyezkedünk külföldön, egy munkahelyen, az még egyáltalán nem biztos. A munkaerő nem ér nekik olyan sokat, hiszen bármikor kaphatnak arra a munkára valaki mást is. Így bármikor, bármilyen előzmény nélkül el lehetünk távolítva arról a helyről.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ha külföldre költözés mellett döntünk, akkor csak rosszul járhatunk. Elvégre nem hiába mennek ki olyan sokan. Tényleg több pénzünk marad, főleg, ha párban megyünk, és ketten dolgozunk. Viszont minden esetben fontoljuk azt is meg, hogy mit hagyunk hátra, és mire is vállalkozunk! Ne csak a rengeteg pozitív történetre figyeljünk, hiszen ezek közül sem adhatunk hitelt mindegyiknek! Elvégre, ha te jönnél haza, nyilván te is csak a jót mesélnéd, nem pedig a csalódást vagy a bukást. Lépjünk bátran, ha úgy érezzük, hogy egy több a kettőnél, de ne legyünk megfontolatlanok, és vegyünk számításba minden tényezőt!

Szólj hozzá!